Προφίλ

Καλώς ήλθες στο μπλογκ μου,

Αρχικά θα ήθελα να διευκρινίσω ότι πέρα από τα άρθρα και τις πληροφορίες ,ορισμένα περιεχόμενα μπορούν να αναφέρονται σε θέματα που έχουν προκύψει από την δουλειά μου πάνω στη συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη.

Τυχόν αναφορές σε πρόσωπα και καταστάσεις στερούνται των αποδεικτικών εκείνων στοιχείων που θα μπορούσαν να επιτρέψουν την ταυτοποίηση προσώπων.Η προστασία της ιδιωτικής ζωής του κάθε προσώπου είναι πάντα εγγυημένη.

Κατά την διάρκεια των σπουδών μου στην Ψυχολογία γεννήθηκε το ενδιαφέρον μου για τις σχέσεις του ζευγαριού και ιδιαίτερα η επιθυμία να κατανοήσω τους μηχανισμούς δημιουργίας αλλά και φθοράς των συναισθηματικών δεσμών.Η εμβάθυνση της έρευνας κατά την διάρκεια της διπλωματικής μου εργασίας και  η κλινική πρακτική, μου επέτρεψαν να προβληματιστώ και να κάνω κάποιες διαπιστώσεις πάνω σε εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα στη σχέση, για να γεννηθεί να αναπτυχθεί και να διαρκέσει η ερωτική αγάπη.

Η δημιουργία αυτού του μπλογκ προέκυψε από την επιθυμία μου αφ’ ενός μεν να μοιραστώ οτιδήποτε έχει να κάνει με τη «Σχέση», αφ’ ετέρου να προσφέρω στον επισκέπτη μέσα από το ταξίδι εξερεύνησης της, ένα «καταφύγιο» πληροφοριών και συλλογισμού πάνω σε ζητήματα που θα τον ωθήσουν να δώσει τις πιο κατάλληλες απαντήσεις στην διαχείριση της σχέσης του και να αντιληφθεί τον έρωτα και την αγάπη από μια διαφορετική (πιο θετική) οπτική γωνία.

Η επίσκεψη σε αυτές τις σελίδες θα σου δώσει το ερέθισμα να προβληματιστείς σχετικά με όλες τις πτυχές  της σχέσης, με τους ανθρώπινους χαρακτήρες και συμπεριφορές και να βρείς και εκείνα τα εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες και τις περιόδους κρίσης με το σύντροφο.

Τέλος, χαιρετίζω όλους τους νέους επισκέπτες που ελπίζω να γίνουν μέρος της κοινότητάς μας και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ σε όσους με ακολουθούν, αποτελώντας μια ισχυρή ώθηση να συνεχίσω το γράψιμο.

Μαρία Λιακάκου

    *ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα άρθρα έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και εμπνέονται από έρευνες,      μελέτες και συγγραφήματα στον τομέα της ψυχολογίας. Δεν υποκαθιστούν σε καμμία περίπτωση την παρέμβαση ψυχολόγου ή ιατρού.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s