Εκδηλώσεις

«Βιωματικό Εργαστήριο : Γενεόγραμμα»

Κύκλος 8 συναντήσεων: δύο φορές το μήνα
Συμμετοχή:240€

Γενεόγραμμα

Σάββατο 11-11-2017
5.00 μ.μ.-7.00μμ.
Κόστος συμμετοχής:30€

συναισθηματική χειραγώγηση

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ -Η ΑΟΡΑΤΗ ΠΑΓΙΔΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ

Το προφίλ του χειραγωγού συναισθημάτων μέσα στη σχέση –που μπορεί να είναι άνδρας ή γυναίκα- πίσω από το οποίο συχνά κρύβεται μια σοβαρή ψυχοπαθολογία, από τον κακοήθη ναρκισσισμό έως την ψυχοπαθητική προσωπικότητα, είναι ευρέως διαδεδομένο στην σύγχρονη κοινωνία.
Εντούτοις, η  αναγνώριση, ο εντοπισμός του, παρουσιάζει δυσκολίες, εξαιτίας του χαμαιλεοντισμού που χαρακτηρίζει τον τρόπο που ενεργεί. Έχει ως στόχο  τον έλεγχο, την υποταγή  και την ψυχική εξόντωση των θυμάτων – γυναίκες ή άνδρες – που προσεκτικά επιλέγει για να τα οδηγήσει, μέσα από τα ψέματα, την εξαπάτηση και την παραπλάνηση, στην υποταγή.
Γητευτές και γεμάτοι από φροντιστική διάθεση στην αρχική φάση της σχέσης, οι σχεσιακοί χειραγωγοί, φορούν διαφορετικά προσωπεία για να προσελκύσουν το θύμα στον ιστό τους, χρησιμοποιώντας τους συναισθηματικούς μοχλούς της ενοχής και του φόβου.
Σπάνια ανταποκρίνονται στα κοινά στερεότυπα του συλλογικού ασυνειδήτου που παρουσιάζουν τον χειραγωγό ως χαμηλού επιπέδου, απαίδευτου, χυδαίου ατόμου.
Ο σχεσιακός χειραγωγός είναι εξαιρετικά ύπουλος και κρύβεται πίσω από άτομα με ωραία εμφάνιση, μορφωμένα, ευγενικά και μεσαίας ή υψηλής κοινωνικής τάξης.
Οποιοσδήποτε, μπορεί να συναντήσει ένα τέτοιο άτομο, όπου και σε αυτή τη περίπτωση δεν ισχύουν τα συνηθισμένα στερεότυπα που θέλουν το θύμα να είναι εύθραυστο, ανίσχυρο και με ελάχιστη αυτοεκτίμηση.
Αφού αποπλανήσουν και κατακτήσουν τη λεία, σίγουροι πλέον για τη συναισθηματική της εξάρτηση, οι σχεσιακοί χειραγωγοί αποκαλύπτουν την πραγματική τους φύση, αρχίζοντας την κακοποίηση, την ταπείνωση και την εξύβριση, μέσω του αγαπημένου τους όπλου:
την επιθετική, διφορούμενη, αποσταθεροποιητική επικοινωνία ή τη σιωπή.

Το Workshop περιλαμβάνει:

 • Η υγιής και η παθολογική χειραγώγηση
 • Οι δείκτες της Συναισθηματικής Χειραγώγησης
 • Το προφίλ του Χειραγωγού
  Οι 3 κατηγορίες
  Η Παθητική-Επιθετική Επικοινωνία
 • Το Θύμα
  Οι 3 παγίδες
  Οι ψυχολογικές επιπτώσεις της Συναισθηματικής Χειραγώγησης
 • Στρατηγικές Αντί-Χειραγώγησης
  Η αντί-χειραγώγηση είναι εκείνη η λεκτική και μη λεκτική στρατηγική αυτοπροστασίας που υιοθετείται για την υπεράσπιση του «θύματος».
  Είναι ένας μηχανισμός προστασίας και άμυνας που χρησιμοποιείται προκειμένου να μην επιτραπεί στον χειραγωγό να επιτεθεί στην αυτοεκτίμηση μας και να μας ταπεινώσει.
  Χτίζοντας ένα ψυχολογικό τοίχος αντίστασης, δεν υποκύπτουμε στη δύναμη που έχει ο χειραγωγός συναισθημάτων να μας δημιουργεί αποσταθεροποιητικά συναισθήματα. Είναι ο καλύτερος τρόπος να τον σταματήσουμε από την διαδικασία της χειραγώγησης.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ

 

 

 

 

 

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014
             5.00μμ.- 7.30

σεμιναριο επιλογη συντροφου

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 2013

sinesthimatiki eksartisikatastrofiki agapi

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s